Дома

Директори

Марина Костова

Марина Костова е меѓу најреномираните филмски критичари и наградувани новинари во Македонија.
Таа е Заменик главен уредник и член на основачкиот состав на Дигиталната редакција САКАМДАКАЖАМ.МК (www.sdk.mk).

Беше Помошник главен уредник и член на основачкиот состав на дневниот весник „Вест“.

Членка е на Меѓународната федерација на филмски критичари (ФИПРЕСЦИ) и учествува во критичарските жирија, меѓу другите и на филмските фестивали во Венеција, Оберхаузен, Осло, Котбус, Сараево, Истанбул, Солун, Виена, Кемниц и други.

Авторка е на монографијата „Манчевски“ и на книгата „Дожд, светот за Пред дождот на Милчо Манчевски“. Коавтор е на ЦД-ромот „Македонија во архивите на Њујорк тајмс“.

Работела и истражувања за филмови.

Небојша Јовановиќ

Сценарист, режисер и продуцент.

Работел на проекти за промоција на домашната кинематографија во меѓународни рамки, а бил и дел од организацијата на домашни филмски и театарски фестивали.

ОСНОВАЧИ

Небојша Јовановиќ

продуцент на фестивалот

Сунчица Веселиновска

филмолог

Миланка Рашиќ

координатор, односи со јавност

Ева Камчевска

филмски сценарист и драматург

Катерина Момева

сценарист и драматург