Дома

НАГРАДИ

Официјални награди на фестивалот кои стручното жири треба да ги додели:

  • -Награда за најдобар долгометражен филм која вклучува и парична награда во вредност од 1500 евра;
  • -Награда за најдобра режија;
  • -Награда за најдобро сценарио;

Награда која фестивалот треба да ја додели:

  • -Награда за најдобар филм според публиката на фестивалот од Главната програма

Стручното жири за кратки филмови ја доделува:

  • -Награда за најдобар краткометражен филм која вклучува и парична награда во вредност од 500 евра
  • -Награда за најдобар македонски краткометражен филм која вклучува и парична награда во вредност од 200 – тини евра.