Дома

ОДБОР НА ФЕСТИВАЛОТ

Небојша Јовановиќ

режисер, продуцент

Диме Ратајкоски

Документарист, ТВ новинар и историчар

Благоја Неделковски

филмски продуцент и монтажер – технички раководител на фестивалот

Дејан Трајкоски

писател и филмски новинар

Гоце Кралевски

филмски монтажер и продуцент

Виктор Стевковски

инженер по електротехника, консултант за маркетинг и менаџмент

Ева Камчевска

сценарист и драматург

Сунчица Веселиновска

филмолог во Кинотека на Македонија

Катерина Момева

сценарист и драматург