Дома

Програма за фестивалот

Натпреварувачки програми:

* ОФИЦИЈАЛНА СЕЛЕКЦИЈА ЗА НАГРАДИ составена од филмови од цел свет кои се прв и втор долгометражен филм на режисерот. Оваа програма има за цел да открие, промовира и афирмира нови филмски приказни на нови автори кои се сеуште анонимни, давајќи им шанса на почетокот од нивните филмски кариери.


* ОФИЦИЈАЛНА СЕЛЕКЦИЈА НА КУСОМЕТРАЖНИ ФИЛМОВИ ЗА НАГРАДИ. Во оваа програма ќе можат да се пријавуваат и професионални и студентски филмови од цел свет.

Дополнителни, ревијални програми на фестивалот се:

  • * Панорама на светската незавизна филмска продукција;
  • * Кино Балкан;
  • * Посветено;
  • * Фокус на;
  • * Македонски кратки
  • * Децата и киното