Дома

РАСПОРЕД НА ПРОЕКЦИИ ЗА КИНЕНОВА


06.10.2017 ( Петок )

Отварање на фестивал:

Кино Милениум

 • 20:00ч – КРАЈОТ НА ВРЕМЕТО на Милчо Манчевски
 • МАЖИТЕ НЕ ПЛАЧАТ на Ален Дрљевиќ / Босна 2017 / ДСП – Меѓународна компетиција

Синеплекс

 • ЗАБРАНЕТО ПУШЕЊЕ ВО САРАЕВО на Тристан Гуерлоте / Италија 2017 / ДСП - Кино Балкан

07.10.2017 ( Сабота )

Кинотека на Македонија

 • 16:00 - 18:00ч Македонски кратки
 • 18:00 – КОЛУМБУС на Когонада / САД 2017 / ХД – Меѓународна компетиција
 • 20:00 – ЕДНА НЕДЕЛА И ЕДЕН ДЕН на Асаф Полонски / Израел 2017 / ДСП – Меѓународна компетиција
 • 22:00 – СПОКОЈНА НОЌ, СПОКОЈНА СВЕТЛИНА, на Софи Гојет / Канада 2016 / 98`/ ХД - Меѓународна компетиција

Синеплекс

 • 20:30 – МАЛАРИЈА на Парвиз Шахбази / Иран 2016 / ДСП / Преглед на светска кинематографија
 • 22:30 – РОКО на Тјери Демајцер, Албан Теурлај / Франција 2016 / ДСП – 0% Цензурирано

Кино култура

 • 20:00 – ЗАБРАНЕТО ПУШЕЊЕ ВО САРАЕВО на Тристан Гуерлоте / Италија 2017 / ДСП - Кино Балкан
 • 22:00 – МРТВИ РИБИ на Славен Кнезовиќ / Хрватска 2017 / ХД – Кино Балкан

08.10.2017 ( недела )

Кинотека на Македонија

 • 16:00 - 18:00 – официјална селекција на кратки филмови
 • 18:00ч – КУЛА, на Кит Мејтланд / САД 2016 / 96`/ ДСП – Меѓународна компетиција
 • 20:00 – КВАЛИТЕТНО ВРЕМЕ, на Дан Бакер / Холандија 2017 / ДСП – Меѓународна компетиција
 • 22:00 – ЗВУКОТ НА НЕШТАТА на Ариел Ескаланте / Коста Рика 2016 / ДСП – Меѓународна компетиција

Кино Култура

 • 19:00 – ДВА СВЕТА – филм на децата од дом за деца без родители „11 октомври“
 • 22:00 – КВАЛИТЕТНО ВРЕМЕ, на Дан Бакер / Холандија 2017 / ДСП – Меѓународна компетиција

Синеплекс

 • 20:30 – ЗГ80 на Игор Шереги / Хрватска 2016 / ДСП – Кино Балкан
 • 22:30 – СЕМЕЈСТВО на Густаво Рондон Кордова / Венецуела 2017 / ДСП – Меѓународна компетиција

09.10.2017 ( Понеделник )

Кинотека на Македонија

 • 14: 00 – 16:00 – официјална селекција на кратки филмови
 • 19:00 – АНГЕЛ ВАГЕНШТАЈН: УМЕТНОСТА Е ОРУЖЈЕ на Андреа Симон / Америка, Бугарија 2017 / DCP – Преглед на светска кинематографија
 • 21:00 – СЕМЕЈСТВО на Густаво Рондон Кордова / Венецуела 2017 / ДСП – Меѓународна компетиција

Кино Култура

 • 18:00 – ЗВУКОТ НА НЕШТАТА, на Ариел Ескаланте / Костарика 2016 / ДСП – Меѓународна компетиција
 • 20:00 – КУЛА, на Кит Мејтланд / Америка 2016 / ДСП – Меѓународна компетиција
 • 22:00 – ЗГ80 на Игор Шереги / Хрватска 2016 / ХД – Кино Балкан

Синеплекс

 • 20:30 – TOWER Keith Maitland / USA 2016 / DCP – International competition
 • 22:30 – ИЗБАВИ МЕ / Италија 2016 / ДСП – 0 Цензура

10.10.2017 ( вторник )

Кинотека на Македонија

 • 15: 00 – 17:30 - Официјална селекција на кратки филмови;
 • 18:00 – МЕДА ИЛИ НЕ БАШ ВЕДРАТА СТРАНА НА НЕШТАТА на Емануел Парву / Романија 2017 – Меѓународна компетиција
 • 20:00 – ЛЕТО 1993, на Карла Симон / Шпанија 2017 / ДСП - Меѓународна компетиција
 • 22.00 – “Слепи патници на брод со лудаци“ филм на Горан Марковиќ – Специјална проекција

Кино Култура

 • 18:00 – АНГЕЛ ВАГЕНШТАЈН: УМЕТНОСТА Е ОРУЖЈЕ на Андреа Симон / Америка, Бугарија 2017 / DCP – Преглед на светска кинематографија
 • 20:00 – WHO IS GONNA LOVE ME NOW by Tomer Heymann and Barak Heymann / Israel 2017 - 0 % Censored – Macedonian premiere
 • 22:00 – СО ЉУБОВ на Илија Цветковски / Македонија 2017 / HD

Синеплекс

 • 20:30 – УДАРНИ ВЕСТИ на Јилија Ругина / Романија 2017 / Преглед на светска кинематографија
 • 22:00 – КОЈ ЌЕ МЕ САКА СЕГА? на Tomer Heymann & Barak Heymann / Израел 2017 / ДСП – 0%Цензурирано
 • 23:30 – СОНЧАНИЦА на Аргирис Пападимитропулос / Грција 2016 / 104`/ DCP – 0% Цензурирано

11.10.2017 ( среда )

Кинотека на Македонија

 • 18:00 – МАЖИТЕ НЕ ПЛАЧАТ на Ален Дрљевиќ / Босна 2017 / ДСП – Меѓународна компетиција

Синеплекс

 • 18:00 - МАЛАРИЈА на Парвиз Шахбази / Иран 2016 / ДСП / Преглед на светска кинематографија
 • 20:00 СВЕЧЕНО ЗАТВОРАЊЕ НА ФЕСТИВАЛОТ “Сенките над Балканот“, режија Драган Бјелогрлиќ